ГоловнаСвіт

Інтерпол оголосив у розшук двох чиновників ФІФА і чотирьох корпоративних керівників

Скандал навколо ФІФА набирає обертів

Інтерпол оголосив у розшук двох чиновників ФІФА і чотирьох корпоративних керівників

Інтерпол оголосив у розшук двох колишніх співробітників Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) - колишнього віце-президента організації Джека Ворнера (Jack Warner) та колишнього главу Південноамериканської конфедерації футболу Ніколаса Леоса (Nicolás Leoz).

Про це йдеться на офіційному сайті Інтерполу.

Крім того, у розшук оголошено чотирьох корпоративних керівників. Серед них Алехандро Бурсако (Alejandro Burzaco) - глава аргентинської компанії Torneos у Competencias SA та її філій, що займаються спортивним маркетингом; Уго Хінкіс (Hugo Jinkis) і Маріано Хінкіс (Mariano Jinkis) - аргентинські громадяни, керівники компанії Full Play Group SA та її філій, що займаються спортивним маркетингом; Хосе Маргуліс (також відомий як Хосе Лазаро; José Margulies/José Lazaro) - громадянин Бразилії, керівник компанії Valente Corp. and Somerton Ltd., що займається трансляцією спортивних заходів.

Раніше повідомлялося, що Леоса помістили під домашній арешт у Парагваї. А Ворнера, який здався владі Тринідаду і Тобаго, випустили з в'язниці під заставу.

Нагадаємо, наприкінці травня у ФІФА розгорівся найбільший в історії організації корупційний скандал. У Цюриху напередодні конгресу ФІФА затримали сімох високопоставлених чиновників. Водночас суд США виніс офіційні звинувачення стосовно дев'ятьох чиновників ФІФА і п'ятьох керівників компаній, пов'язаних із діяльністю організації за підозрою у корупції та відмиванні грошей, серед яких є імена Леоса і Ворнера.

На тлі скандалу президент ФІФА Зепп Блаттер заявив про намір піти у відставку через чотири дні після переобрання на цю посаду уп'яте.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram