ГоловнаЕкономікаДержава

Росія назвала умову підписання угоди про газ з Україною

Новак хоче зобов'язати "Нафтогаз" закачувати паливо в ПСГ.

Росія назвала умову підписання угоди про газ з Україною
Олександр Новак, міністр енергетики РФ
Фото: pravdaurfo.ru

Росія зажадала включити в нову газову угоду з Україною умову, згідно з якою "Нафтогаз" буде зобов'язаний закачувати в підземні сховища певний обсяг російського газу. Про це повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми хотіли б, щоб у цьому документі були зобов'язання України щодо закупівлі газу і закачування в ПСГ, обсяги, і зобов'язання європейської сторони, яка взяла б на себе питання надання фінансової допомоги, тому що ви розумієте, там зараз є проблеми з наявністю грошей для оплати газу для закачування в ПСГ", - сказав він у середу у Відні.

Він також повідомив, що, швидше за все, зустріч пройде після 20 червня.

Нагадаємо, на початку лютого прем'єр-міністр

Арсеній Яценюк наказав улітку по максимуму закачати в сховища європейський газ. Однак від початку другого кварталу у зв'язку зі зниженням цін на нафту російський газ коштує менше, ніж європейський - а саме 247 доларів за тисячу кубометрів.

Українські сховища здатні вмістити до 32 млрд кубометрів газу. Минулу зиму країна почала із запасами 16,75 мільярда кубометрів і навіть за умов теплої зими була змушена імпортувати паливо з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram