ГоловнаПолітика

Суд присяжних у Росії визнав сина Джемілєва невинним в умисному вбивстві

Присяжні фактично повторили український вирок - заподіяння смерті з необережності

Суд присяжних у Росії визнав сина Джемілєва невинним в умисному вбивстві
Хайсер Джемилев
Фото: an-crimea.ru

Російський суд присяжних визнав сина лідера кримських татар Мустафи Джемілєва Хайсера, невинним у вбивстві з хуліганських мотивів.

Про це повідомив адвокат Джемілєва Микола Полозов у своєму мікроблозі Твіттер.

"Отже, мого підзахисного Хайсера Джемілєва одностайно виправдали присяжні за звинуваченням в умисному вбивстві з хуліганських мотивів", - написав адвокат.

При цьому він повідомив, що колегія присяжних визнала Джемілова винним за звинуваченням у зберіганні зброї та боєприпасів, а також заподіянню смерті з необережності.

Адвокат підкреслив, що поставлені завдання захист виконав, а присяжні ухвалили вердикт практично ідентичний з вироком українського суду. Крім того, за його словами, присяжні вважають Джемілєва "гідним поблажливості" за звинуваченням у розкраданні зброї та боєприпасів.

"І так, термін відбування покарання рахується з дати фактичного затримання 27 травня 2013 року, тобто вже два роки він відбув", - наголосив Полозов.

"Змушений констатувати, що суд присяжних - це єдиний судовий інститут у Росії, що нормально функціонує. Тому й хочуть скорочувати", - додав адвокат.

Нагадаємо, 27 травня 2013 року молодший син Мустафи Джемілєва Хайсер у Бахчисараї унаслідок необережного поводження з зареєстрованою зброєю свого батька убив друга сім'ї Джемілєвих Февзі Едемова. МВС відкрило кримінальну справу за статтею "умисне вбивство". Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу Хайсерові у вигляді утримання під вартою і визначив йому кілька експертиз, зокрема психолого-психіатричну і наркологічну. Хайсера Джемілєва етапували до Києва для проведення судово-медичної експертизи, яка визнала його психічно здоровим.

Наприкінці вересня 2014 року Хайсера Джемілєва вивезли з кримського СІЗО у Краснодарський край.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram