ГоловнаПолітика

Пинзеник відмовився вести засідання регламентного комітету з приводу Клюєва та Мельничука

В.о. голови не хоче давати позитивний висновок за поданням ГПУ.

Пинзеник відмовився вести засідання регламентного комітету з приводу Клюєва та Мельничука
Павел Пинзеник
Фото: rada.gov.ua

Нардеп Павло Пинзеник вирішив скласти із себе повноваження голови на сьогоднішньому засіданні регламентного комітету, на якому розглядатимуть питання зняття недоторканності із Сергія Клюєва та Сергія Мельничука.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

"Зараз виникає конфлікт інтересів, коли окремі нардепи звинувачують мене в тому, що в мене виникло упереджене ставлення при розгляді цього питання. Щоб уникнути цього конфлікту, я складаю із себе повноваження голови на це засідання", - сказав він.

За його словами, якщо на комітеті буде кворум, він зможе обрати іншого голову. Пинзеник додав, що не бачить причин, через які не можна виносити питання про зняття недоторканності з Клюєва та Мельничука на голосування в зал парламенту, але як член регламентного комітету він не готовий його підтримати в нинішньому вигляді.

"Якщо ви маєте на увазі, чи достатньо підстав для винесення подання в зал Верховної Ради, то так, підстави є. Процес не затягується, можна голосувати хоч зараз", - сказав Пинзеник. При цьому він вважає, що спікер Володимир Гройсман хоче, щоб це винесення супроводжувалося позитивним рішенням регламентного комітету.

"Є побажання голови Верховної Ради, щоб йому зробили таке рішення регламентного комітету, яке було б йому комфортним. Такого рішення за мого головування не прийнято. Можливо, прийме з кимсь іншим. Від комітету де-факто вимагають прийняття позитивного висновку за поданням Генпрокуратури. Якщо питання ставлять так - вибачте, це без мене", - сказав депутат.

Нагадаємо, регламентний комітет почав розглядати подання ГПУ щодо Клюєва та Мельничука 20 травня. Він провів три засідання і в кінці минулого тижня ухвалив своє рішення. Однак воно не містить рекомендацій ні підтримати подання, ні відхилити їх.

Мельничука підозрюють у бандитизмі і низці інших злочинів, загалом депутатові може загрожувати довічне ув'язнення.

Клюєва підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах, йому загрожує понад 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram