ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна відновила експорт танків "Оплот"

Контракт із Таїландом передбачає постачання 49 машин.

Україна відновила експорт танків "Оплот"
Танк "Оплот"
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Україна відновила припинене 2014 року постачання Таїланду українських танків нового покоління БМ "Оплот", пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерела в оборонному секторі.

За даними агентства, відвантажена замовнику навесні друга партія бронетехніки в складі п'яти машин днями прибула у тайський порт "Саттахіп". Перші п'ять машин відвантажили тайському замовнику на початку 2014 року.

"За умови ритмічної роботи ДП "Завод ім. Малишева", поставку замовнику ще 39 танків, згідно з контрактом, заплановано забезпечити цього року", - сказало джерело агентства.

Створений ХКБМ ім. Морозова на замовлення Міноборони України танк БМ "Оплот" надійшов на озброєння ЗСУ в травні 2009 року.

Контракт на $200 млн про постачання в Таїланд 49 танків "Оплот" уклали у 2011 році, у квітні 2012 року ДП "Завод ім. Малишева" почав реалізацію контракту. Обсяг витрат на освоєння серійного виробництва ОБТ «Оплот», за даними заводу, становив $30млн.

В умовах російської агресії у 2014 році Україна призупинила низку експортних контрактів про постачання основної військової техніки, яку відвантажували в зону бойових дій на Донбасі.

Концерн "Укроборонпром" раніше анонсував відновлення експорту низки озброєнь за рахунок нарощування виробничих потужностей у 2015-2016 роках. У концерні заявили, що гроші від контракту підуть на переозброєння української армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram