ГоловнаСуспільствоВійна

Виробник "Буків" переклав провину за збитий "Боїнг" на Україну

Автором останньої російської доповіді про авіакатастрофу виявився "Алмаз-Антей".

Російський концерн "Алмаз-Антей" у вівторок провів прес-конференцію, на якій фактично звинуватив Україну в катастрофі лайнера Malaysia Airlines в липні минулого року.

"Після проведення аналізу зовнішньої обшивки літака було проведено аналіз усіх типів ракет, які випускали всі підприємства концерну, і зроблено висновок, що найбільш імовірним типом ракети є "Бук-М1", - цитує радника головного конструктора Концерну ППО "Алмаз-Антей" (виробляє "Буки") Михайла Малишевського "РИА Новости". Видання зазначає, що такий "Бук" є на озброєнні України.

Літак був збитий, найімовірніше, зенітною керованою ракетою 9М38М1 комплексу ППО "Бук-М1", випливає з презентації концерну. "Головна особливість ракети 9М38М1 - формування особливої області, яка має форму "скальпеля", перпендикулярно руху ракети, це більш ніж 40% осколкової маси. Ця особливість була спеціально спроектована", - цитує Малишевського ТАСС.

Він також стверджує, що ракета, яка збила малайзійський літак, була запущена з району на південь від населеного пункту Зарощенське в Україні. У презентації Малишевського було використано зображення, яке фігурувало в доповіді "російських військових інженерів" і стверджувало, що малайзійський "Боїнг" був збитий з ЗРК "Бук-М1" українськими військами.

СБУ раніше навела докази, що російський доповідь ґрунтується на підроблених супутникових знімках.

Нагадаємо, що міжнародне слідство вважає, що "Бук", з якого збили літак Malaysia Airlines, прийшов з Росії. Його пересування зафіксували в багатьох місцях на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram