ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні стартувала кампанія добудови "Охматдиту"

На завершення нового корпусу потрібно ще 1,4 млрд гривень.

В Україні стартувала кампанія добудови "Охматдиту"
Фото: www.domik.net

В Україні стартувала кампанія "300 життів щороку", метою якої є добудова нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" у Києві.

Будівництво корпусу почалося в грудні 2011 року, проте в жовтні 2013-го державне фінансування було припинено. Зараз профінансовано тільки 400 млн гривень із необхідних 1,8 млрд гривень. У бюджеті на 2015 рік закладено 500 млн гривень на завершення будівельно-монтажних робіт.

"Закінчити цей проект - для уряду справа честі. Наші маленькі пацієнти потребують нового корпусу. Для нас важливо, щоб в Україні був такий центр і важко хворі діти могли лікуватися в Києві, а не за кордоном", - заявив напередодні глава МОЗ Олександр Квіташвілі під час презентації кампанії.

Під час заходу громадськість також ознайомилася з результатами благодійного проекту "Носиш Y-футболку - будуєш Охматдит". Отримати таку футболку може кожен, хто зробить 300-гривневий внесок на будівництво лікарні.

У новому корпусі "Охматдиту" робитимуть операції з пересадки кісткового мозку. На сьогодні в Україні проводять тільки 20-25 таких операцій на рік, тоді як потребують її 300 дітей. Кожна третя дитина потребує так званої недонорської пересадки, якої в Україні не роблять. У європейських клініках така операція коштує 200-500 тисяч євро. У новому корпусі "Охматдиту" вона буде коштувати лише 150 тисяч гривень, які виділятиме держава, а не сплачуватимуть батьки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram