ГоловнаПолітика

Рада коаліції збереться о 12.00 через Клюєва та Мельничука

Володимир Гройсман вимагає рішення від регламентного комітету

Рада коаліції збереться о 12.00 через Клюєва та Мельничука
Сергей Клюев
Фото: Макс Левин

Рада коаліції о 12.00 збереться на засідання, щоб узгодити позицію щодо зняття недоторканності з депутатів Сергія Клюєва та Сергія Мельничука.

Про це повідомив спікер Володимир Гройсман, відкриваючи засідання парламенту у вівторок.

Він обурився тим, що профільний комітет досі не ухвалив рішення за поданням Генпрокуратури щодо Клюєва та Мельничука. Без рішення регламентного комітету неможливо провести голосування в парламенті.

Гройсман запросив першого заступника регламентного комітету Павла Пинзеника ("Народний фронт", в.о. голови комітету) виступити перед радою коаліції. За словами Гройсмана, до 12.00 комітет може зібратися і провести повторне засідання.

Спікер вважає, що регламентний комітет не повинен переймати на себе функцію суду і визначати, винні чи ні Клюєв і Мельничук.

Нагадаємо, кілька депутатів на погоджувальній раді перед засіданням парламенту у вівторок домагалися винесення на голосування питання про притягнення до відповідальності Клюєва і Мельничука.

Мельничука підозрюють у бандитизмі та низці інших злочинів, і в сукупності депутату може загрожувати довічне ув'язнення.

Клюєва підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах, йому загрожує понад 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram