ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Колишня співробітниця "фабрики тролів" розповіла про свою роботу

Кремлебот судиться зі своїми колишніми роботодавцями та планує "вивести їх на чисту воду"

Колишня співробітниця "фабрики тролів" розповіла про свою роботу
Фото: 4everfoto.blogspot.com

Екс-співробітниця петербурзької фабрики інтернет-тролів (формально - "Агентства інтернет-досліджень", а юридично - ТОВ "Главсеть") Людмила Савчук судиться зі своїми колишніми роботодавцями та планує "вивести тролів на чисту воду".

Про це вона заявила в інтерв'ю російській "Новой газете".

"Ми з друзями та колегами по громадському руху порадилися і вирішили: раз вже нас так багато і проблема така серйозна, то ми будемо говорити про все і від свого імені. По-перше, для того, щоб показати приклад тим хлопцям, які там ще працюють або недавно пішли. По-друге, ми хочемо дати знак суспільству: час уже відкрито говорити про цю проблему", - сказала вона.

Савчук додала, що деякі її колишні "колеги" виступатимуть свідками за її позовом.

За її словами, на "фабриці" працюють близько 400 осіб, переважно - молодь.

"Близько 400 осіб. У будівлі на вулиці Савушкіна - чотири поверхи, довгі коридори, багато кабінетів. У кожному кабінеті працює багато людей - це різні відділи. Не всі з них мені вдалося роздивитися ближче. Але я зрозуміла, що тролі працюють у всіх соціальних мережах. Я працювала у відділі ЖЖ. Плюс був відділ коментування в ЗМІ, секретні редакції фейкових новин, де люди сиділи і переписували новини в потрібному дусі. Також якісь ролики для YouTube знімалися постійно. Малювалися картинки... Тобто справді - це фабрика з виробництва брехні", - розповіла Савчук.

Нагадаємо, раніше 34-річна мешканка Санкт-Петербурга Людмила Савчук, яка заробляла гроші як кремлівський інтернет-бот, подала до суду на свого роботодавця за невиплату зарплати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram