ГоловнаКультура

Творці серіалу "Теорія Великого вибуху" профінансують молодих вчених

Серіал заснував стипендію для студентів Каліфорнійського університету

Творці серіалу "Теорія Великого вибуху" профінансують молодих вчених
кадр из сериала "Теория большого взрыва"
Фото: big-bang-online.ru

Творці американського серіалу "Теорія Великого вибуху" і фонд Chuck Lorre Family Foundation заснували стипендію The Big Bang Theory Scholarship Endowment у Каліфорнійському університеті для студентів бакалаврату в галузі науки, технології, інженерії та математики.

Про це повідомляє російський телеканал "Дождь"з посиланням на видання Deadline.

Розмір пожертвувань вже становить 4 млн доларів, включаючи початкові внески, зроблені фондом Лоррі і людьми, пов'язаними з шоу.

Першу стипендію отримають 20 студентів першого курсу на 2015-2016 навчальний рік. Кожен наступний рік буде виділятися стипендія ще для п'яти осіб. Імена стипендіатів буде названо восени на знімальному майданчику.

"Коли ми почали обговорювати це питання, ми усвідомили, що, коли "Теорія" вперше вийшла на екрани, теперішнім першокурсникам було по 10 років. Деякі з них, стаючи старшими, дивилися шоу з року в рік, і, можливо, воно вплинуло на їхнє бажання вибрати науку як мету життя. Хіба не чудово, що ми можемо їм допомогти?", - сказав виконавчий продюсер шоу Чак Лоррі.

Нагадаємо, сітком "Теорія Великого вибуху" почав транслюватися на каналі CBS у вересні 2007 року. У серіалі розповідається про життя двох молодих талановитих фізиків Шелдона Купера і Леонарда Гофстедтера, їхньої сусідки на сходовому майданчику - офіціантки і молодої актриси Пенні, а також про їхніх друзів - астрофізичку Раджеш Кутраппалі та інженера Говарда Воловиця. Дія відбувається в місті Пасадіна, штат Каліфорнія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram