ГоловнаЕкономікаДержава

Переговори з кредиторами відбудуться 5 червня, - Мінфін

Темою розмови стане реструктуризації держборгу України

Переговори з кредиторами відбудуться 5 червня, - Мінфін
Фото: www.dyvys.in

Переговори з приводу реструктуризації суверенного боргу України між Міністерством фінансів України та Спеціальним комітетом комерційних зовнішніх кредиторів України відбудуться 5 червня.

Про це йдеться в заяві Міністерства фінансів України.

"Сьогодні відбулася телефонна розмова між представниками та радниками Міністерства фінансів України та Спеціального комітету комерційних зовнішніх кредиторів. Міністерство раде зауважити, що процес взаємодії між двома сторонами переговорів щодо реструктуризації суверенного боргу України посилюється", - йдеться в повідомленні.

Так, наступного тижня в Лондоні відбудуться інтенсивні переговори між радниками, після чого в п'ятницю, 5 червня, з метою оцінки прогресу в переговорах відбудеться телефонна розмова між представниками Міністерства та Спеціального комітету кредиторів.

"Ми наголошуємо на прихильності України до проведення переговорів у дусі співпраці і сумлінності та відповідно до міжнародних принципів. Міністерство фінансів впевнене, що в результаті переговорів буде досягнуто взаємовигідної угоди про реструктуризацію, яка відповідатиме цілям, узгодженим у рамках програми співпраці України з МВФ", - зазначили в Мінфіні.

Нагадаємо, раніше джерела Bloomberg повідомляли, що кредитори України запропонували продовжити її борги до 2025 р.

Для отримання другого траншу МВФ Україна має домовитися з кредиторами про зменшення виплат за боргами на 15,3 млрд доларів у найближчі чотири роки. Україна наполягає на списанні частини цього боргу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram