ГоловнаПолітика

Наступна зустріч у "нормандському форматі" відбудеться 10 червня в Парижі

Україна, Німеччина, Франція і Росія обговорять результати виконання Мінських домовленостей

Наступна зустріч у "нормандському форматі" відбудеться 10 червня в Парижі
Фото: EPA

Представники України, Німеччини, Франції та Росії зустрінуться 10 червня в Парижі для обговорення результатів виконання Мінських домовленостей.

Як повідомляє офіційний сайт президента Франції, про це домовилися президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови.

Зазначається, що зустріч відбудеться на рівні заступників міністрів закордонних справ і політдиректорів.

"Вони (Олланд і Меркель, - ред.) висловили сподівання, що чотири робочі групи з питань політики, безпеки, економічного і гуманітарного характеру, створені 6 травня в рамках тристоронньої контактної групи, виробляють конкретні рішення", - йдеться в повідомленні.

Сторони також зазначили, що сепаратистські лідери, які пов'язані з цими робочими групами, мають активно і конструктивно брати участь в їхній роботі.

"ОБСЄ, зокрема, повинна мати можливість вільного доступу на всі території, контрольовані сепаратистами", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, попередня зустріч "нормандської четвірки" відбулася в Берліні 13 квітня. Наступну зустріч планувалося провести в кінці травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram