ГоловнаЕкономікаБізнес

Коломойський не бачить причин для заміни лояльного до нього керівництва "Укрнафти"

Мільярдер прибув на засідання наглядової ради нафтової компанії

Коломойський не бачить причин для заміни лояльного до нього керівництва "Укрнафти"
Коломойский на проходной "Укрнефти"
Фото: Юрій Віннічук

Колишній глава Дніпропетровської області, член наглядової ради нафтовидобувної компанії "Укрнафта" Ігор Коломойський вважає, що несплата 5,1 млрд гривень рентних платежів - недостатня причина для відсторонення діючого лояльного до нього правління компанії і призначення нового.

Про це він сказав журналістам перед початком зборів наглядової ради.

"З нею "Нафтогаз" не розрахувався, він їй винен близько 50 млрд гривень. Заплатить - ми розрахуємося. Підставою? Ні, не може бути", - відповів Коломойський на запитання журналістів, чи вважає він несплату 5,1 млрд гривень підставою для відсторонення правління.

За словами Коломойського, збори наглядової ради в п'ятницю є формальними, на них скличуть загальні збори акціонерів, затвердять порядок денний і заслухають звіт правління. "За законом наглядова рада має право відсторонити правління, якщо є за що. А якщо ні - тоді це тільки збори акціонерів. Це те, що в законі. А так у нас не все завжди за законом", - відповів він на питання про можливості відсторонення правління на цих зборах.

Наглядова рада "Укрнафти" має намір на засіданні у п'ятницю визначити дату загальних зборів акціонерів.

З 2011 року компанію очолює Пітер Ванхеке.

Нагадаємо, що "Укрнафта" - державна компанія, але завдяки менеджменту контроль над нею належить Коломойському.

Раніше державі насилу вдалося звільнити з іншої нафтової компанії - "Укртранснафта" - ставленика Коломойського. Зміна топ-менеджера супроводжувалася конфліктом, але в підсумку держава таки її провела. Тимчасово виконувачем обов'язків став Роман Сидорак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram