ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінекономіки скасувало обов'язкову сертифікацію бензину

В Україні вже рік чинний європейський регламент на пальне.

Мінекономіки скасувало обов'язкову сертифікацію бензину
Фото: avto-gs.ru

Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір скасувати обов'язкову сертифікацію палива на території України, повідомив заступник міністра Максим Нефьодов у фейсбуку.

"Ми скасували обов'язкову сертифікацію палива (близько 90% ринку). Залишаються 10% - це тільки паливо, на яке не поширюється "Технічний регламент вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палив", - повідомив він. Згідно з проектом відповідного наказу, під сертифікацію тепер підпадають тільки бензини "Укргазвидобування", паливо з біодизелем (більш ніж 7%), авіаційне паливо. Згідно з пояснювальною запискою до документа, така ініціатива відомства обумовлена запровадженням з 10 липня 2014 року технічного регламенту, що відповідає стандартам Європейського Союзу і не вимагає додаткового підтвердження якості палива на території України.

Також Нефьодов повідомив, що скасовується обов'язкова сертифікація труб, балонів, трубопровідної арматури, малогабаритних тракторів, товарів легкої промисловості, миючих засобів, хімічних джерел струму, зварювального устаткування.

Відповідні накази №451 і №452 від 6 травня зареєстровано в Мін'юсті в п'ятницю.

Нагадаємо, наприкінці минулого року заправки зобов'язали показувати водіям паспорти якості нафтопродуктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram