ГоловнаСвіт

У Держдепі США безпеку країн Балтії назвали першорядною проблемою

Заступник держсекретаря заявив, що санкції проти Росії можуть посилити

У Держдепі США безпеку країн Балтії назвали першорядною проблемою
Фото: 24smi.org

Безпека країн Балтії залишається для США першорядною проблемою.

Про це заявив в інтерв'ю Delfi заступник держсекретаря з питань громадської дипломатії та зв'язків із громадськістю Річард Стенгел.

На запитання, чи мають намір США нарощувати військову присутність у Латвії та країнах Балтії у зв'язку з ситуацією в Україні, Стенгел відповів: "Якщо здаватиметься, що загроза посилюється, то ми розглянемо можливості посилити наші заходи".

Він нагадав про непорушність зобов'язань у зв'язку з п'ятою статтею договору НАТО, яка у разі нападу на одного з членів альянсу зобов'язує усіх інших надати йому військову допомогу.

На запитання про плани США з приводу санкцій щодо Росії Стенгел нагадав, що вони пов'язані з повним виконанням Мінських домовленостей.

"Ми навіть не плануємо починати дискусію про скасування санкцій, поки ми не побачимо повного і абсолютного виконання Росією Мінських домовленостей не на словах, а в реальності", - підкреслив він.

Стенгел додав, що зараз не ведуться дискусії про пом'якшення санкцій, а ведеться дискусія лише про виконання Мінських домовленостей.

"Розмова про санкції може початися тільки після цього. Крім того, якщо Мінські домовленості не виконають, то почнеться дискусія про посилення санкцій, а не про їхнє пом'якшення", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram