>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українським баскетболом тепер керуватиме Бродський

Разом з Волковим пішов і Майк Фрателло

Українським баскетболом тепер керуватиме Бродський
Фото: Макс Левин

Олександр Волков пішов з посади президента Федерації баскетболу України. Новим головою став Михайло Бродський.

На звітно-виборчій конференції ФБУ, яка відбулася у четвер, кандидатуру Бродського підтримали 14 осіб. Його головний конкурент Валерій Кондратьєв отримав 10 голосів.

За пропозицією нового президента першим віце-президентом ФБУ обрано Михайла Згуровського, віце-президентами - Заурбека Хромаєва і Валерія Горбатка, генеральним секретарем - Володимира Драбіковського. Волков увійшов до ради ФБУ.

Олександр Волков, який очолював федерацію з 2007 року, в останній момент зняв свою кандидатуру з виборів. Раніше Волков неодноразово заявляв, що ФБУ не має фінансів для забезпечення життєдіяльності збірних команд. З цієї причини він готовий піти у відставку, звільнивши "кабінет" для функціонера, який має фінансові ресурси. Крім Волкова покинув баскетбольну Україну і головний тренер збірної Майк Фрателло. Під керівництвом американця наша команда вперше в історії кваліфікувалася на ЧС. За словами Волкова, останній рік Фрателло працював "в борг".

Повідомляється, що вакантну посаду можуть обійняти Євген Мурзін, Кирило Большаков або Денис Журавльов. Також розглядається кандидатура Карліса Муйжнієкса.

Додамо, у 1992 році Бродський заснував київський клуб "Денді-Баскет", який двічі вигравав срібні медалі чемпіонату України. З 2004 року є співвласником "Черкаських Мавп".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram