ГоловнаСвіт

Податкове управління США запідозрило російських хакерів у крадіжці даних

Злочинці протягом чотирьох місяців викрадали інформацію американських податківців

Податкове управління США запідозрило російських хакерів у крадіжці даних
архив
Фото: static2.gooddays.ru

У податковому управлінні США (IRS) підозрюють російських хакерів у розкраданні 100 тис. записів персональних даних платників податків зі своєї комп'ютерної системи.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на джерела.

Відділ протидії кримінальним злочинам у відомстві проводить розслідування кібератак, під час яких злочинці протягом чотирьох місяців викрадали інформацію через інтернет-додаток IRS.

Тим часом, на прес-конференції, що відбулася у вівторок, 26 травня, офіційні представники IRS не дали жодних коментарів з приводу національної приналежності хакерів, зазначає агентство Рейтер.

Фінансовий комітет Сенату, який здійснює нагляд за IRS, заявив, що у вівторок, 2 червня, проведе слухання з приводу крадіжки даних.

В урядових відомствах США не вперше звинувачують "російських хакерів" у крадіжці даних. Раніше вони, за твердженням чиновників, нібито намагалися отримати конфіденційну інформацію, що стосується санкцій.

Крім того, на початку квітня CNN розповів про злам, імовірно, російськими хакерами киберсистем Білого дому і Держдепартаменту. У Кремлі твердження про хакерів, які нібито працюють на російський уряд, висміяли. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков традиційно пояснив репортаж CNN звичкою звинувачувати у всьому Москву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram