ГоловнаСвіт

Єлизавета II: Британія проведе референдум про вихід із ЄС до кінця 2017 року

За словами королеви, Британія далі чинить тиск на Росію через ситуацію в Україні

Королева Єлизавета II в середу, 27 травня, офіційно відкрила першу сесію парламенту Великобританії нового скликання.

Як повідомляє euronews, монарх виступила з тронною промовою, представляючи програму діяльності уряду на майбутній парламентський рік.

У посланні порушувалися такі актуальні для Великобританії питання, як протидія тероризму, обмеження припливу мігрантів у країну, надання ширших повноважень парламенту Шотландії та збільшення фінансування системи охорони здоров'я.

Одним із головних пунктів королівської мови стало проведення референдуму з питання виходу Великобританії з Європейського Союзу. Це була одна з передвиборних обіцянок Консервативної партії, що отримала перемогу на загальних виборах 7 травня.

"Мій уряд проведе переговори про перегляд відносин Сполученого Королівства з ЄС і буде спрямованим на реформування ЄС для вигоди усіх його членів", - повідомила королева, додавши, що референдум проведуть до кінця 2017 року.

Торкаючись зовнішньої політики, Єлизавета II заявила, що Британія далі чинити тиск на Росію з метою збереження територіальної цілісності і суверенітету України, і наполягатиме на повній реалізації Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram