ГоловнаПолітика

Ім'я екс-глави "Укртелекому" Дзекона зникло з бази розшуку Інтерполу

Дзекон найняв адвокатське агентство, що входить до трійки кращих у США

Ім'я екс-глави "Укртелекому" Дзекона зникло з бази розшуку Інтерполу
Фото: obozrevatel.com

Міжнародна організація кримінальної поліції Інтерпол більше не розшукує екс-голову правління "Укртелекому" Георгія Дзекона.

Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на власне джерело.

"Дзекон найняв адвокатське агентство, що входить до трійки кращих у США. Йому вдалося довести безпідставність звинувачень з боку української влади", - сказав він.

Зазначимо, 12 січня 2015 року Інтерпол оголосив у міжнародний розшук для затримання та екстрадиції в Україну екс-президента Віктора Януковича, екс-прем'єра Миколу Азарова, екс-міністра фінансів Юрія Колобова і екс-главу правління "Укртелекому" Георгія Дзекона. Українські ЗМІ поширили це повідомлення з скріншотом із сайту.

Фото: eimg.pravda.com

Наразі на офіційному сайті Інтерполу у розділі Wanted persons ім'я Дзекона більше не вказане.

Нагадаємо, Георгій Дзекон і екс-міністр фінансів Юрій Колобов фігурують у кримінальному провадженні за підозрою в розтраті 220 млн грн бюджетних коштів під час створення лінії спецзв'язку.

Під час правління Дзекона відбулася приватизація "Укртелекому" у 2011 році. Компанію викупив австрійський інвестфонд EPIC. Це був єдиний учасник на конкурсі. Згодом "Укртелеком" дістався СКМ Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram