ГоловнаЕкономікаДержава

Укравтодор оцінив ремонт дороги Одеса-Рені у 2,1 млрд гривень

Грошей на відновлення траси держава не має

Укравтодор оцінив ремонт дороги Одеса-Рені у 2,1 млрд гривень
Фото: bessarabiainform.com

Укравтодор оцінив ремонт дороги М-15 Одеса-Рені, яка вважається однією з найгірших у країні, у 2,1 млрд гривень.

Про це заявив перший заступник глави Укравтодору Євген Барах.

"Обсяг коштів, необхідний для проведення зазначених робіт становить понад 2,1 млрд грн. А це більш ніж 61% від суми витрат держбюджету на всі дороги України у 2015 році - 3,4 млрд грн, яких ледве вистачить на реалізацію мінімуму заходів з експлуатаційного і зимового утримання всієї дорожньої мережі України", - сказав він.

За його словами, дорогу побудували ще у 1940-1950 роках, вона давно вичерпала свій ресурс. На 228-х кілометрах дороги треба провести поточний середній ремонт, на 61-му кілометрі - провести капітальний ремонт. Також треба побудувати майже 6 кілометрів об'їзної дороги навколо Рені, повідомляє прес-служба Укркавтодору.

Нагадаємо

, наприкінці березня уряд оголосив про початок реформи дорожнього господарства в Україні, в рамках якого Укравтодор припинить існування в його нинішньому вигляді. Укравтодор в рамках реформи відповідатиме виключно за дороги державного значення, а інші дороги відійдуть під управління місцевих органів влади. При цьому Укравтодор залишиться тільки замовником робіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram