ГоловнаСуспільствоВійна

Захист російського спецназівця Єрофєєва оскаржив його арешт

Александров подавати апеляції не буде

Захист російського спецназівця Єрофєєва оскаржив його арешт

Захист одного затриманого в Луганській області російського спецпризначенця Євгена Єрофєєва подав апеляцію на його арешт.

Про це заявила його адвокат Оксана Соколовська, інформують "Українські новини".

"Сьогодні подали апеляцію. Дата розгляду ще не призначена", - сказала вона, зазначивши, що у своїй апеляції захист просить суд взагалі не застосовувати цей запобіжний захід для Єрофєєва.

Адвокат другого затриманого російського військового Олександра Александрова Костянтин Кравчук розповів ТСН, що його підзахисний не подаватиме апеляцію на його арешт.

"Мій підзахисний вважає, що оскарження арешту до 19 липня ніяк не вплине на його майбутнє у цій справі. Мій підзахисний обрав позицію сприяння слідству. А умови утримання у VIP-палаті військового шпиталю його більш, ніж влаштовують", - розповів Кравчук.

Захисник повідомив, що направив подання до Генпрокуратури з проханням зняти щодо Александрова звинувачення в тероризмі. За словами адвоката, його підзахисний навіть не застосовував на території України вогнепальну зброю, тому його можна визнати винним тільки у незаконному перетині державного кордону з метою збору розвідданих.

Нагадаємо, 22 травня Шевченківський райсуд Києва заарештував затриманих ГРУшників Александрова і Єрофєєва на 2 місяці. Російська сторона не надала своїм громадянам адвокатів, тому їх захищають українські. Зокрема, Костянтин Кравчук представляє Регіональний центр безоплатної вторинної допомоги Міністерства юстиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram