>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Функціонери ФІФА незаконно отримали $100 млн на організації турнірів в Америці

Розслідуванням виборів господарів ЧС-2018 і ЧС-2022 займається швейцарська прокуратура

Функціонери ФІФА незаконно отримали $100 млн на організації турнірів в Америці
Фото: EPA/UPG

Сьогодні у Швейцарії заарештували керівників ФІФА, яких звинувачують у корупційних діях. Окрім представників Швейцарії у цій справі беруть участь і співробітники міністерства юстиції США. Швейцарська прокуратура у кількох заявах уточнила, з чим пов'язана активність американських правоохоронних органів і міністерства юстиції в розслідуванні справи про корупцію у ФІФА.

Робота всіх організацій щодо ФІФА, яка сьогодні вперше потрапила в публічний простір, розділена на дві частини - розслідування корупції в укладанні різних угод і розслідування обставин вибору країн-господарів ЧС-2018 і ЧС-2022.

Американські органи займаються розслідуванням першої частини, яка стосується продажу маркетингових та медіаправ, а також укладення спонсорських угод у зв'язку з організацією футбольних турнірів у США та Латинській Америці.

Загальна сума хабарів, отриманих представниками ФІФА за цією схемою, перевищує 100 мільйонів доларів.

"Ці злочини обговорювалися, узгоджувалися і готувалися на території США. Багато платежів також проводилися через американські банки", - наголошується в заяві.

Міністерство юстиції США у свою чергу допомагає правоохоронним органам у тих частинах розслідування, де необхідна взаємодія з іноземними структурами - зокрема, це стосується різних запитів і процесу екстрадиції підозрюваних.

Друга частина розслідування, що стосується виборів господарів ЧС-2018 і ЧС-2022, розслідується швейцарською прокуратурою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram