ГоловнаПолітика

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про підвищення обороноздатності

РНБО доручила Кабміну забезпечити додаткове фінансування ідентифікації тіл загиблих та організувати роботи з протезування військових учасників АТО

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про підвищення обороноздатності
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 6 травня 2015 року "Про стан виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України додаткових заходів щодо забезпечення обороноздатності держави".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Як повідомляється, РНБО, розглянувши стан виконання рішень в 2014 році та I кварталі 2015 року щодо посилення обороноздатності держави, визнала недостатньо ефективною роботу органів державної влади з нейтралізації загроз національній безпеці. У зв'язку з цим Рада ухвалила додаткові заходи для виконання ухвалених рішень і забезпечення обороноздатності держави.

Зокрема, РНБО вирішила утворити Міжвідомчу комісію з питань оборонно-промислового комплексу і запропонувати Президентові затвердити положення про неї.

"РНБО доручила Кабінету Міністрів вжити заходів щодо забезпечення додаткового фінансування на заходи з ідентифікації тіл військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів, які загинули під час участі в антитерористичній операції; про створення міжвідомчого координаційного центру соціально-трудової реабілітації учасників АТО. Уряд також має у місячний термін забезпечити координацію робіт з організації протезування та ортезування учасників АТО, збільшення розміру допомоги на їх протезування, ортезування за кордоном, компенсації витрат, пов'язаних з післягарантійним обслуговуванням і ремонтом протезних виробів", - сказано в повідомленні.

Кабінетові Міністрів також доручено забезпечити безумовне виконання державного оборонного замовлення на 2015 рік, своєчасне і повне фінансування заходів з розробки та закупівлі озброєння та військової техніки, проведення робіт з ремонту та постачання військової техніки до Збройних сил та інших військових формувань.

Також Міноборони, Генштаб Збройних сил, МВС, Головне управління Національної гвардії, СБУ невідкладно мають вжити заходів щодо поліпшення координації та управління військами, забезпечення належного контролю за виконанням поставлених підрозділам завдань і щодо посилення військової дисципліни та правопорядку.

Крім того, РНБО доручила забезпечити представництво фахівців Державного концерну "Укроборонпром" при штабах АТО і штабах секторів антитерористичної операції з метою своєчасного вирішення питань ремонту та обслуговування озброєння та військової техніки.

"Міноборони, Генштаб ЗСУ, МВС і СБУ мають організувати в місячний термін з метою укомплектування підпорядкованих структур офіцерським складом курсову підготовку осіб з вищою освітою, призваних на військову службу під час мобілізації, з подальшим присвоєнням їм первинних офіцерських військових звань, а також перепідготовку офіцерів запасу за найбільш дефіцитними спеціальностями", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, РНБО на засіданні 6 травня ухвалила Стратегію національної безпеки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram