ГоловнаПолітика

Порошенко призначив сімох голів військово-цивільних адміністрацій на Донбасі

Керівники ВЦА візьмуть на себе функції місцевої влади

Порошенко призначив сімох голів військово-цивільних адміністрацій на Донбасі

Президент України підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 травня 2015 року «Про призначення керівників військово-цивільних адміністрацій».

Згідно з документом, призначено 7 керівників військово-цивільних адміністрацій. Так, у Донецькій області керівниками ВЦА стали майор міліції Олег Ліванчук - в місті Красногорівка Мар'їнського району, полковник Павло Малихін - в місті Авдіївка; Андрій Силич - в місті Вугледар. У Луганській області призначено Володимира Дерев'янка керівником військово-цивільної адміністрації села Кримське Новоайдарського району, Григорія Пригебу - сіл Трьохізбенка, Кряківка, Лобачове, Лопаскіне і Оріхове-Донецьке Новоайдарського району, Сергія Шакуна - селища Новотошківське і села Жолобок Попаснянського району, а також Віталія Шведова - сіл Троїцьке та Новозванівка Попаснянського району.

Кабінету Міністрів доручено забезпечити фінансування діяльності військово-цивільних адміністрацій, а їх главам подати в тижневий термін керівникові Антитерористичного центру при Службі безпеки України пропозиції щодо структури та штатного розпису відповідних військово-цивільних адміністрацій.

Нагадаємо, 5 березня Президент Петро Порошенко створив 14 військово-цивільних адміністрацій, в тому числі дві обласних - Донецьку і Луганську, п'ять районних - Волноваську, Мар'їнську, Новоайдарську, Попаснянську, Станично-Луганську. Адміністрації також створено в Авдіївці, Вугледарі, Красногорівці і Кримському. Ще три адміністрації мають управляти відразу декількома населеними пунктами: одна - селами Трьохізбенка, Кряківка, Лобачеве, Лопаскіне і Оріхове-Донецьке, друга - Новотошківкою і Жолобками, третя - Троїцьким і Новозванівкою.

На початку лютого Верховна Рада прийняла закон про військово-цивільні адміністрації на початку минулого місяця. Адміністрації будуть створюватися за рішенням Президента у разі недієздатності виконкомів і місцевих рад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram