ГоловнаПолітика

Суд заарештував акції сина Януковича відразу ж після зняття арешту

Проти суддів порушено кримінальну справу

Суд заарештував акції сина Януковича відразу ж після зняття арешту
Фото: domnaydem.com

Генеральна прокуратура роз'яснила ситуацію зі зняттям арешту з акцій Всеукраїнського банку розвитку, які належать синові Віктора Януковича Олександру.

У повідомленні ГПУ підтверджується, що 14 квітня Апеляційний суд Києва своєю ухвалою частково задовольнив апеляційну скаргу уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів і зняв арешт зі 100% акцій ВБР, які належать Олександрові Януковичу. ФГВФО обгрунтовував свою скаргу бажанням продати акції банку.

Однак у зв'язку з тим, що акції банку не конфісковані на користь держави, ГПУ доручила Держслужбі фінмоніторингу зупинити всі операції з акціями, що та й зробила.

"Того самого дня на підставі клопотання прокуратури слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва на зазначені акції повторно накладено арешт", - сказано в повідомленні.

Проти суддів Апеляційного суду Києва розпочато кримінальне провадження за фактом винесення завідомо неправосудної ухвали за ст. 375 КК України.

Нагадаємо, інформацію про те, що суд зняв арешт з акцій Олександра Януковича, розповсюдило напередодні видання "Українська правда". Повідомлялося, що якщо до 28 травня ГПУ повторно не звернеться до суду про накладення арешту, майно сина Януковича буде остаточно розблоковано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram