ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Сирійська армія ліквідувала 140 бойовиків ІД

ВПС Сирії завдали авіаударів по захопленій ісламістами військовій базі

Сирійська армія ліквідувала 140 бойовиків ІД
архив
Фото: www.1news.az

Щонайменше 140 бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" вбито унаслідок удару сирійської авіації по військовій базі Табка, захопленій ісламістами на півночі Сирії.

Про це повідомляє Рейтер з посиланням на сирійське державне інформагентство SANA.

За даними агентства SANA, яке у свою чергу посилається на сирійське військове джерело, унаслідок авіанальоту на захоплену джихадистами авіабазу Такба постраждали десятки бойовиків ІД.

"Ісламська держава" захопила сирійську військову базу у серпні, після запеклих боїв і вбивства великої кількості солдатів урядової армії.

"Ісламська держава" (раніше "Ісламська Держава") - радикальна організація, створена у 2006 році в Іраку шляхом злиття кількох екстремістських угруповань під егідою місцевого відділення "Аль-Каїди". З 2013 року угруповання розірвало стосунки з "Аль-Каїдою" і самостійно включилося в громадянську війну у Сирії. Влітку 2014 ІД встановила контроль над значними територіями Сирії та Іраку, а також проголосила там халіфат зі столицею в Мосулі. США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, 8 серпня почали військові дії проти екстремістів в Іраку. У вересні вони почали завдання повітряних ударів по цілях ІД в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram