ГоловнаСуспільствоЖиття

Facebook блокує акаунти відомих українців і витирає спільноти

На добу заблокували нардепів Філатова і Березу, а також політолога Березовця.

Facebook блокує акаунти відомих українців і витирає спільноти
Фото: www.pocketmeta.com

У соцмережі Facebook укотре заблокувати акаунти українських активістів, політиків і блогерів.

Українського журналіста і політтехнолога Тараса Березовця заблокували на добу за те, що він поширив пост про українську націю, пише "Апостроф".

"Українці - ви гуманна і співчутлива нація. З перебором. Толстовці просто. Неспротив злу насильством. Два спецпризначенці-грушники під час затримання вбили українського військовослужбовця Вадима Пугачова, поранили ще одного, а, як видно з їхніх облич, наші їх навіть не били. Розповісти, що зробили б росіяни за аналогічних обставин? Тому що з нелюдами не можна бути добрим таким", - написав Березовець.

Увечері під бан потрапив нардеп Борис Філатов, який репостив повідомлення нардепа Борислава Берези, в якому він повідомляв, що його забанили за відео Філатова.

"Borys Filatov забанили на сім днів за те, що він опублікував скриншот про те, що мене забанили. Скажете, це маячня? Ні! Нова реальність від Facebook. Один рятунок у тому, що навіть якщо тебе забанили, то можна постити картинки, але тільки з мобільних пристроїв. Із текстом або просто фотографії. Тому найближчі сім днів Борис буде спілкуватися з нами за допомогою зображень. І коли це свавілля з банами скінчиться?"- написав Береза.

Окрім того, адміністрація Facebook витерла спільноту "УКРОП - Український Опір". Як пояснюють адміністратори спільноти, причиною видалення стало фото на підтримку кримських татар.

Нагадаємо, 12 травня президент Петро Порошенко звернувся до творця соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга з проханням відкрити своє представництво в Україні. 14 травня Цукерберг відповів, що розгляне пропозицію президента України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram