ГоловнаПолітика

Російський суд залишив депутата-втікача Шепелева під арештом до вересня

Питання про екстрадицію Шепелева в Україну не розглядалося

Російський суд залишив депутата-втікача Шепелева під арештом до вересня
Александр Шепелев
Фото: prokuratura.org.ua

Одинцовский міський суд Московської області продовжив утримання під вартою колишнього депутата Верховної Ради Олександра Шепелева до 20 вересня.

Про це повідомила заступник начальника прес-служби Московського обласного суду Катерина Ігумнова.

"Його арешт продовжили до 20 вересня", - сказала вона.

Також у прес-службі суду повідомили, що питання про екстрадицію Шепелева в Україну не розглядалося.

Нагадаємо, Шепелев звинувачується в розкраданні коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн грн у березні-травні 2009 року. Крім того, його підозрюють в організації замаху на заступника голови правління банку "Союз" Сергія Дядечка, який проходив свідком у справі про розкрадання бюджетних коштів Родовід Банку. Також його підозрюють в організації вбивства екс-власника Автокразбанку Сергія Кириченка в ніч з 14 на 15 січня 2003 року.

У липні 2013 року Шепелева затримали в Угорщині. Його екстрадували в Україну в березні 2014 року, однак 6 липня Шепелев втік з лікарні, куди його перевели з СІЗО.

19 березня 2015 року російські правоохоронці затримали Шепелева у підмосковному ресторані. 22 березня російський суд заарештував його на 40 днів.

На початку квітня Генеральна прокуратура України прокуратура звернулася в Генпрокуратуру РФ з запитом про екстрадицію Шепелева в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram