ГоловнаПолітика

Прокуратура оголосила підозру лідерові "Оплоту" Жиліну

Бойовика підозрюють у незаконній конвертації грошей.

Прокуратура оголосила підозру лідерові "Оплоту" Жиліну
Фото: hromadske.tv

Прокуратура Харківської області в четвер, 21 травня, оголосила підозру лідерові "Оплоту" Євгену Жиліну, який, імовірно, переховується в Росії, у справі про фіктивне підприємництво.

Разом з Жиліним у справі проходять три директори його фіктивних компаній, повідомила прес-служба прокуратури. "Фіктивні фірми надавали послуги підприємствам реального сектору економіки з незаконного переведення безготівкових коштів у готівку, зі штучного формування валових витрат і податкового кредиту з ПДВ на підставі проведення безтоварних операцій з використанням документів підконтрольних йому підприємств", - йдеться в повідомленні.

Слідчі Держфіскальної служби встановили, що група Жиліна конвертувала понад 50 млн гривень.

Нагадаємо, що проти Жиліна також розслідують кримінальні справи за підозрою в причетності до привласненні коштів територіальної громади через фіктивні фірми і у фінансуванні тероризму. Жилін перебуває в розшуку.

"Оплот" - харківська громадська організація на основі однойменного бійцівського клубу. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков говорив, що "Оплот" під час Євромайдану викрадав і катував активістів. Активісти цієї ж організації, за його словами, відповідальні за масовий підпал автомобілів у Києві.

Один з лідерів "Оплоту" Олександр Захарченко сьогодні очолює терористичне угруповання ДНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram