ГоловнаПолітика

Посольство РФ заявило про "психологічну обробку" Єрофєєва й Александрова

В.о. посла поскаржився, що в Україні кажуть: "Росіяни кинули своїх"

Посольство РФ заявило про "психологічну обробку" Єрофєєва й Александрова

Тимчасовий повірений у справах Росії в Києві Андрій Воробйов заявив, що Україна "психологічно обробила" тольяттінських спецпризначенців Євгена Єрофєєва й Олександра Александрова, затриманих біля Щастя. Про це пише ТАСС.

"Українська влада перешкоджає нашій зустрічі із затриманими, свідомо дезінформуючи громадськість і самих затриманих про їхній справжній стан. Це означає тільки одне - згадані російські громадяни зазнають психологічної обробки", - йдеться у відповіді Воробйова на коментар радника голови СБУ Маркіяна Лубківського про те, що Росія досі не подала запит про зустріч із полоненими військовими.

На думку дипломата, це було видно під час судового засідання 22 травня, коли Єрофєєва й Александрова офіційно взяли під варту: "Засідання велося в режимі відеоконференції - монітори були встановлені в лікарняній палаті, щоб затримані могли де-факто брати участь у засіданні. Тим часом у відповідальні моменти засідання відеозв'язок із затриманими уривався. Що відбувалося в ці хвилини в палаті з Єрофєєвим й Александровим, ми не знаємо. Але після так званої технічної перерви хлопці міняли свою позицію".

Він також заявив, що в Україні розгорнуто "безпрецедентну інформаційно-психологічну кампанію, одним із лейтмотивів якої є приказка, мовляв, "росіяни кинули своїх".

"Змушений нагадати, що сьогодні, 23 травня, минуло вже п'ять днів із того моменту, як посольство Росії в Києві офіційно вручило українській стороні запит про зустріч із затриманими російськими громадянами. Відповіді ми досі не отримали", - заявив дипломат.

Нагадаємо, Єрофєєва й Александрова взяли в полон біля Щастя Луганської області 16 травня, під час затримання вони чи їхні поплічники вбили українського військового. Тепер їм інкримінують терористичну діяльність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram