ГоловнаСвіт

Придністров'я обурилося українським законом про недопуск російських військових

Росія постачатиме своїх миротворців з повітря

Придністров'я обурилося українським законом про недопуск російських військових
Фото: www.profi-forex.org

Президент Придністров'я Євген Шевчук і глава МЗС ПМР обурилися у зв'язку з денонсацією Україною угоди "Про транзит російських військовослужбовців і техніки через територію України", який забезпечував функціонування розташованого в Придністров'ї миротворчого контингенту Росії.

У своєму коментарі російській парламентській газеті Шевчук зазначив, що дії українських депутатів викликають "стурбованість, оскільки йдеться про передумови фактичного руйнування основ функціонування діючої миротворчої операції".

У свою чергу, міністр закордонних справ ПМР Ніна Штанскі в інтерв'ю "Первому Приднестровскому" закликала Україну переглянути своє рішення.

"Зараз ми задаємося питанням, чи справді Україна залишається країною-гарантом, чи дійсно вона залишається посередником, тому що те, що відбувається, підштовхує нас до думки, що Україна перетворюється фактично в сторону конфлікту", - заявила вона.

У свою чергу, в Росії пообіцяли забезпечувати своїх військових в ПМР з повітря.

"Міністерству оборони нічого не залишається, як забезпечувати всім необхідним російські формування по повітряному мосту, за допомогою літаків військово-транспортної авіації", - сказав координатор Управління генеральних інспекторів міноборони РФ Юрій Якубов.

Варто зазначити, що цього тижня набула чинності постанова Кабміну України, яке забороняє переміщення підакцизних товарів через пункти пропуску на придністровсько-українському кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram