ГоловнаСуспільствоВійна

З полону звільнено командира "кіборгів" (оновлено)

Олег Кузьміних потрапив у полон у Донецькому аеропорту

З полону звільнено командира "кіборгів" (оновлено)
Олег Кузьминых
Фото: kp.ru

Командира штурмового батальйону 81-ї десантної бригади Олега Кузьміних звільнили з полону бойовиків у п'ятницю, 22 травня.

Інформацію про звільнення "кіборга" підтвердив волонтер Віктор Майстренко, який також займається питаннями звільнення українських полонених, пише "ЛігаБізнесІнформ".

Він зазначив, крім того, що звільнених має бути багато. "Зараз російське телебачення зніме про чотирьох інших полонених кіно, що вони залишаються в ДНР і хунту ненавидять, - і все", - повідомив він.

При цьому він зазначив, що раніше затриманих співробітників ГРУ Україна не віддає. В обмін на українців російській стороні буде передано інших затриманих. "Там двох одіозних. Одного з Харкова. Ідеолога русского міра. Його давно хотіли. Прізвища не пам'ятаю", - сказав Майстренко.

Оновлено о 22:21. Інформацію про звільнення "кіборга" підтвердив Президент Петро Порошенко в Twitter. Він підкреслив, що українського воїна звільнили, а не обміняли.

Нагадаємо, 22 травня в Ризі Президент Петро Порошенко анонсував звільнення Олега Кузьміних.

37-річний підполковник Олег Кузьміних, командир штурмового батальйону 81-ї десантної бригади, потрапив у полон 20 січня.

22 січня російські ЗМІ продемонстрували відеозаписи знущань росіян над полоненими "кіборгами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram