ГоловнаКультура

Депардьє в Каннах промовив: "Слава Україні!"

Російський громадянин при цьому не забув зізнатися в любові до Путіна

Кіноактор Жерар Депардьє, який має зокрема й російський паспорт, на прес-конференції в Каннах промовив: "Слава Україні!"

Як повідомляє RFI, прес-конференцію з приводу каннського конкурсного фільму "Долина любові" з його участю Жерар Депардьє почав по-російськи. "Добрый день, как дела?" - поцікавився він.

Українська тема прозвучала в запитанні кореспондентки білоруської служби радіо "Свобода" Ганни Любакової, яка запитала, чи не змінилося ставлення актора до Володимира Путіна після конфлікту на сході України. Жерар Депардьє відповів, що особисто знає російського президента і "дуже його любить". З приводу України він удав, що обмовився, згадавши СРСР як ілюстрацію того, що колишній радянський простір він сприймає цілісно. "Україна? Я часто їжджу в СРСР. Ах, це вже не СРСР, але це відповідь на ваше запитання", - сказав актор.

Потім, у проміжку перед наступним запитанням, актор виголосив у мікрофон, який залишався відкритим, фразу "Слава Україні".

Депардьє заявив, що симпатизує українцям, обожнює Україну і Крим, куди він неодноразово їздив, зокрема з колишнім президентом Віктором Ющенком, людиною, яка, за його словами, ніколи не прагнула влади, хоча влада потрапила до його рук практично випадково.

Відповідаючи на запитання російської редакції RFI, Депардьє заявив, що "ніхто не розуміє", що відбувається в Україні, чи в Росії, "чи у Великоросії". "У мене немає претензій ні на розуміння цієї ситуації, ні на артикуляцію будь-якої позиції. Я, як і всі, не люблю війни", - додав він.

Нагадаємо, що Депардьє на початку 2013 року отримав російське громадянство. Францію він покинув із міркувань податкової оптимізації - переїхав до Бельгії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram