ГоловнаПолітика

Вірменія і Білорусь відмовилися засуджувати анексію Криму в декларації СП

Азербайджан засудив дії Росії

Вірменія і Білорусь відмовилися засуджувати анексію Криму в декларації СП
Фото: open.by

Вірменія і Білорусь підтвердили свою позицію щодо анексії Криму, яку вони висловили на голосуванні за резолюцію Генасамблеї ООН, говориться в підсумковій декларації саміту "Східного партнерства".

"Учасники саміту твердо підтримують всі зусилля, спрямовані на деескалацію і політичне рішення, яке базується на незалежності, суверенітеті і територіальні цілісності України... ЄС підтверджує свою позицію, зафіксовану у спільній заяві за підсумками саміту Україна-ЄС 27 квітня, зокрема засудження незаконної анексії Криму і Севастополя. Учасники саміту підтверджують свою позицію, висловлену на голосуванні за резолюцію Генасамблеї ООН 68/262 щодо територіальної цілісності України", - сказано в декларації.

Цю резолюцію, яка засуджує анексію Криму Росією, підтримали чотири з шести східноєвропейських країн "Східного партнерства" - Україна, Молдова, Азербайджан та Грузія. Вірменія і Білорусь голосували проти.

Нагадаємо, Азербайджан відмовлявся підписувати декларацію через формулювання про Крим, проте у результаті країну переконали поставити свій підпис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram