ГоловнаКультура

Центр Довженка покаже дипломні роботи відомих українських режисерів

У Києві та регіонах покажуть фільми Роднянського і Янчука.

Національний центр Олександра Довженка випускає у всеукраїнський кінопрокат третій цикл проекту "Великі короткі метри", до якої увійшли дипломні короткометражні роботи класиків українського кінематографа, зняті в 1980-х роках.

"Ці рідкісні фільми, які навіть не завжди можна зустріти у фільмографії режисерів, займають важливе місце у творчій біографії їхніх авторів, демонструють, як формувався їхній кінематографічний почерк, разом з тим точно передають загальний настрій епохи", - зазначають організатори.

У третю збірку увійшли фільми "Вирішальний вік" (1983) Олександра Роднянського, "Випадок у ресторані" (1984) Олеся Янчука, "Водозабір" (1987) Ади Квіраї (абхазька режисерка, яка вчилася в Києві), "Срібна далечінь" (1978) Ігоря Мінаєва, "Два пуделі" (1981) Володимира Кучинського (російський режисер).

Прем'єрний показ пройде в кінотеатрі "Київ" 28 травня. Цього ж дня почнуться покази в Черкасах ("Україна"), Запоріжжі ("Довженко"), Одесі ("Інотеатр"), Львові ("Кінопалац Коперник"), Чернівцях ("Кінопалац Чернівці"). З 4 червня до проекту приєднаються столичні кінотеатр "Ліра" і "Кінопанорама".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram