ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У справі про вбивство Нємцова з'явився новий фігурант

Підозрюваного Руслана Геремєєва замінили тезкою

У справі про вбивство Нємцова з'явився новий фігурант
Фото: Сергей Нужненко

У кримінальній справі про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова з'явився новий фігурант - мешканець Чечні Руслан Мухадін.

Про це повідомила газета "Коммерсантъ" із посиланням на свої джерела.

"У кримінальній справі про вбивство Бориса Нємцова з'явився новий фігурант. Ним став житель Чечні Руслан Мухадін. Слідство вважає, що він міг бути тим самим "Русіком", який, згідно з первинними свідченнями обвинувачених, обіцяв їм 25 млн рублів за ліквідацію політика. Раніше слідство вважало "Русіком" представника авторитетної чеченської сім'ї майора внутрішніх військ Руслана Геремєєва", - пише видання.

Самого майора Геремєєва допитати не вдалося - за деякими даними, він виїхав у Арабські Емірати.

При цьому співробітники правоохоронних органів уже з'їздили додому до Руслана Мухадінова і допитали його родичів: чи перебував їхній близький у момент вбивства в Москві і з якою метою; чи цікавився політикою; чи вживає наркотики і спиртне; яку релігію сповідує і т.д.

За словами родичів, Мухадін був далеким від політики, зі спиртним і наркотиками справ не мав і сповідував традиційний іслам.

Розшукати і допитати нового обвинуваченого слідству поки що не вдалося.

Нагадаємо, Бориса Нємцова вбили ввечері 27 лютого на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви. У нього влучили чотири кулі, він помер на місці. 8 березня Басманний суд Москви заарештував за підозрою в убивстві політика п'ятьох осіб: Заура Дадаєва, Анзора Губашева, Шагіта Губашева, Тамерлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва. Згодом всі фігуранти справи оскаржили свій арешт, у результаті чого 1 квітня постанову про арешт Бахаєва, Ескерханова і Шагіта Губашева скасували і скерували на новий розгляд. 6 квітня суд повторно заарештував Хамзата Бахаєва, Тамерлана Ескерханова і Шадіда Губашева до 28 квітня 2015 року.

Зазначимо, що єдиний фігурант кримінальної справи, який зізнався в убивстві Нємцова, - колишній офіцер чеченського батальйону "Північ" Руслан Геремєєв - згодом заявив, що зробив цей під тиском. За даними "Новой газеты", Геремєєв є племінником депутата Держдуми РФ Адама Делімханова і сенатора Сулеймана Геремєєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram