ГоловнаСуспільствоЖиття

Боєць "Азова" розповів у суді, що терористка "Тереза" катувала полонених

Російська диверсантка Лариса Чубарова спростовує всі звинувачення.

Свідок обвинувачення, він же боєць батальйону "Азов", на засіданні Київського райсуду Харкова у справі громадянки РФ Лариси Чубарової, відомої серед терористів за позивним "Тереза", не тільки впізнав її, а й звинуватив у тортурах українських військових.

На суді боєць пояснив, що влітку минулого року був у полоні під Мар'їнкою і там бачив "Терезу" на боці бойовиків. Вона обзивала полонених "правосєкамі" і "бендерами", била їх руків'ям пістолета, стріляла по них, повідомляє Укрінформ.

"Тереза" відкинула звинувачення бійця, заявивши, що "нічого такого не робила", а "свідок підкуплений або на нього чинився тиск".

Адвокат "Терези" поскаржився на необґрунтованість підозр у скоєнні нею низки терактів у Харкові, відповідно, й обраного для неї запобіжного заходу у вигляді арешту.

Суд відмовив стороні захисту в задоволенні скарги на арешт: "Тереза" залишається під вартою до 4 червня без можливості застави. Суд також відмовив адвокату в клопотанні про відведення судді.

Нагадаємо, 7 квітня співробітники СБУ затримали громадянку РФ Ларису Чубарову, яка проживала в Харкові, - координатора диверсійних угруповань, яка також є співробітницею так званого міністерства держбезпеки "ДНР" з позивним "Тереза". Їй інкримінують організацію низки терактів, зокрема підривання стели з українським прапором на проспекті Правди в центрі Харкова. Під час обшуку в неї знайшли саморобний вибуховий пристрій, військове спорядження й антиукраїнську символіку. Громадянці Росії оголосили про підозру за двома статтями "Зазіхання на територіальну цілісність України" і "Незаконне поводження зі зброєю".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram