ГоловнаСвіт

Британська поліція заявила про розслідування рекордної кількості випадків педофілії

Згідно із заявою Скотланд-Ярду, серед підозрюваних у розбещенні неповнолітніх - сотні знаменитостей.

Британська поліція заявила про розслідування рекордної кількості випадків педофілії
Скотланд-Ярд
Фото: EPA/UPG

Представники поліції Великобританії повідомили, що зараз розслідують рекордну кількість випадків сексуального насильства над дітьми.

Як повідомляє euronews, серед підозрюваних - 1400 осіб, із яких близько 250 - ті, хто займає, за словами Скотланд-Ярду, "важливе суспільне становище". Йдеться, наприклад, про деяких політиків і телеведучих, імен яких поки що не називають.

"Те, що відбувається сьогодні, означає, що жертви тепер більш упевнені, щоб наважитися повідомити про подію насильства. А коли вони так чинять, то можуть отримати ще більшу підтримку. І усвідомити, що сьогодні на такі повідомлення ми реагуємо зовсім не так, як кілька років тому", - заявив Саймон Бейлі, голова відділення захисту дітей Національної ради поліції.

Торік у Великобританії оприлюднили приголомшливі подробиці сексуальних злочинів уже на той момент покійного телеведучого Джиммі Севіла. Протягом десятиліть він, зокрема, використовував благодійність для пошуку нових жертв, яких часом ґвалтував просто в лікарнях.

"1400 підозрюваних, про яких йдеться сьогодні, - це буквально верхівка айсберга. Ми працюємо із сотнями тих, хто пережив насильство, яким ще належить повідомити про це владу. І ми якраз допомагаємо їм наважитися на цей крок", - заявив Грем Вілмер, жертва насильства, консультант.

Торік до п'яти років в'язниці засудили шоумена Рольфа Харріса. Його визнали винним у кількох випадках розбещення дітей протягом майже 20 років. Рік тому засудили до восьми років ув'язнення і визнали винним у педофілії найзнаменитішого у Великобританії фахівця в галузі зв'язків із громадськістю 71-річного Макса Кліффорда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram