ГоловнаПолітика

Порошенко розкритикував роботу Державної міграційної служби

Президент попередив керівників державних органів про персональну відповідальність

Порошенко розкритикував роботу Державної міграційної служби

Президент Петро Порошенко розкритикував роботу Державної міграційної служби за рівень виконання завдань щодо введення безвізового режиму, і попросив зробити висновки.

Про це Президент заявив під час наради про стан виконання зобов'язань щодо введення безвізового режиму напередодні саміту "Східного партнерства" в Ризі, повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з інформацією, на нараді йшлося про те, що більшу частину технічних вимог, які сформулювали європейські експерти, виконано Україною повністю або значною мірою.

Серед критеріїв, над якими ще потрібно працювати, - гарантування безпеки системи первинної ідентифікації громадян, яка передбачає біометричні паспорти, і введення єдиної ідентифікаційної картки громадянина.

Порошенко дав доручення щодо прискорення виконання зауважень Європейської комісії та попередив про персональну відповідальність керівників державних органів та установ за якість виконання цих доручень.

У нараді взяли участь прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, голова СБУ Валентин Наливайченко, голова Державної міграційної служби Сергій Радутний, перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

Нагадаємо, раніше президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що Україна може отримати безвізовий режим з Євросоюзом в 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram