ГоловнаСуспільствоЖиття

Генштаб уточнив інформацію про загиблих під Катеринівкою

Загинуло троє і поранено шістьох військових, повідомив Талалай.

Генштаб уточнив інформацію про загиблих під Катеринівкою
Фото: Макс Левин

У бою під Катеринівкою Луганської області загинули три людини, поранення отримали шість осіб, раніше оприлюднені дані про чотирьох загиблих є хибними.

Про це заявив перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗСУ Володимир Талалай, повідомляє "112 Україна".

"Сьогодні в районі Катеринівки відбулася бойова сутичка, під час якої, на жаль, ми втратили 3 бійців", - сказав Талалай.

На інформацію про чотирьох загиблих він зазначив, що вона є недостовірною. "Це помилка. Загинули три військовослужбовці, шість поранені. Це результати бойової сутички з диверсійно-розвідувальними групами, які влаштовують засідки, які заходять на територію, контрольовану ЗСУ. Це погані фактори, які говорять про те, що противник істотно порушує мінські домовленості", - зазначив він.

Зі свого боку спікер штабу АТО Олександр Поронюк повідомив, що бій під Катеринівкою завершено, триває підрахунок втрат. Остаточні дані оприлюднять у середу, 20 травня.

"Бій завершився. Цей район був відносно спокійним. Із "сірої" зони, як у нас військові кажуть, відбувся, власне, обстріл наших підрозділів. Більш детально, я сподіваюся, завтра Андрій Лисенко скаже, але дійсно є втрати і поранені", - сказав Поронюк.

Нагадаємо, 19 травня губернатор Луганської області Геннадій Москаль повідомив про бій у районі Катеринівки. За його словами, загинули чотири військові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram