ГоловнаПолітика

Сімох суддів усунули з посад за клопотанням ГПУ

Імена суддів у повідомленні не вказано

Сімох суддів усунули з посад за клопотанням ГПУ
Фото: www.segodnya.ua

Вища кваліфікаційна комісія за клопотанням Генеральної прокуратури усунула з посад 7 суддів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Так, суддю Господарського суду міста Києва підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 190, ч. 1 ст. 364 (підбурювання в замаху на дачу хабара посадовою особою, яка займає відповідальне становище; заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою, що завдало значної шкоди потерпілому; зловживання службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди для себе; використання посадовою особою свого службового становища, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян) Кримінального кодексу.

Суддю Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області і суддя Суворовського районного суду міста Одеси звинувачують у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції - отримання посадовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, хабара у великому розмірі за виконання дій в інтересах третьої особи з використанням наданої їй влади) Кримінального кодексу.

Суддю Біляївського районного суду Одеської області звинувачують у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у великому розмірі за виконання дій в інтересах третьої особи з використанням наданої їй влади) Кримінального кодексу.

Суддю Ковпаківського районного суду міста Суми підозрюють у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови в інших особистих інтересах) Кримінального кодексу.

Так, суддя постановила застосувати до учасника мирної акції протесту запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, чим порушила конституційне право громадянина на свободу та особисту недоторканність.

Суддю Комсомольського міського суду Полтавської області звинувачують у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 (завідомо неправосудна постанова про притягнення до адміністративної відповідальності).

Суддю Деражнянського районного суду Хмельницької області звинувачують у тому, що, зловживаючи владою, умисно з корисливих мотивів, використовуючи владу всупереч інтересам служби, підбурював іншу особу до замаху на дачу хабара та вчинення зазначеного кримінального злочину повторно.

Імена суддів у повідомленні не вказані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram