ГоловнаПолітика

Заступника мера Тернополя затримали за хабар

Чиновнику загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією

Заступника мера Тернополя затримали за хабар
Фото: comments.ua

Правоохоронці затримали заступника мера Тернополя за підозрою в отриманні хабара у розмірі 0,2 млн гривень.

Про це повідомляє офіційний сайт Генеральної прокуратури.

"ГПУ спільно зі співробітниками МВС викрили протиправну корупційну діяльність заступника тернопільського міського голови, депутата Тернопільської облради, який, обіймаючи відповідальне становище, з метою незаконного особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, систематично вимагав та отримував неправомірну вигоду за вирішення питань про надання в користування земельних ділянок на території Тернополя", - йдеться у повідомленні.

Під час обшуку у чиновника вилучили частину грошей у сумі 135 тис. гривень, які він вимагав та отримав від громадянина за надання в користування земельної ділянки. "Загалом заступник мера вимагав та отримав неправомірну вигоду на загальну суму 217 тис. гривень", - уточнили в ГПУ.

Порушено кримінальну справу за ст.208 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати відповідні посади.

У Генпрокуратурі не назвали прізвище чиновника, але на офіційному сайті Тернопільської міськради вказується, що у мера міста чотири заступники.

Нагадаємо, вчора міліція затримала главу Дзержинської районної ради Кривого Рогу Сергія Степанюка. Його звинувачують в отриманні хабара за видачу дозволу на розміщення торгових кіосків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram