ГоловнаПолітика

У Мінську почалося засідання двох робочих підгруп з питань України

Ключова тематика - термінове звільнення всіх заручників

У Мінську почалося засідання двох робочих підгруп з питань України
Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

У Мінську почалося засідання робочих підгруп з безпеки і гуманітарних питань контактної групи з питань України.

Про це повідомляє БЕЛТА.

У підгрупі з безпеки Україну представляє перший керівник СБУ, який також займав посади прем'єр-міністра і міністра оборони Євген Марчук. Від Росії в робочу групу входить представник Генштабу Збройних сил Ярослав Москаль. Курирує роботу підгрупи з безпеки голова спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан.

У робочій групі з гуманітарних питань від України залучено депутатку Верховної Ради, уповноважену з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірину Геращенко.

"Почали роботу дві групи в рамках Тристоронньої контактної групи - з безпеки і гуманітарна. Ключова тематика - термінове звільнення всіх заручників. Гуманітарні вантажі, які повинні проходити весь необхідний митний контроль. Виконання режиму припинення вогню. Формат, як би хто не хотів змінити, - тристоронній і незмінний: Україна - РФ (яка несе відповідальність за сепаратистів) - ОБСЄ", - написала Геращенко у Фейсбуку.

Російську сторону представляє заступник міністра у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих Володимир Степанов. Координує гуманітарні питання спеціальний представник ОБСЄ в контактній групі з питань України Хайді Тальявіні.

Раніше Ірина Геращенко повідомила, що в списках безвісти зниклих є щонайменше 1460 осіб. Нагадаємо, 14 травня в Мінську провела засідання економічна підгрупа з питань Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram