ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Активісти збирають гроші на дах для нового корпусу "Охматдиту"

Свою частку внесли студенти та викладачі медуніверситету

Студенти-активісти Національного медичного університету України ім. Богомольця провели благодійну акцію з продажу футболок, в результаті чого вдалося зібрати 21 100 гривень, які передали Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит".

Зібрана сума зокрема піде на покриття даху блоку "Г" нового недобудованого корпусу, де знаходитиметься Центр прийому хворих та екстреної допомоги.

Ініціатором акції виступив студент вузу Ілля Бурлаченко. Дизайнер Олеся Теліженко розробила спеціальну Y-футболку. Y символізує форму корпусу лікарні. Ініціативу підтримало керівництво медуніверситету в особі ректора Катерини Амосової. За допомогою студентів, викладачів і співробітників університету вдалося продати 68 футболок і зібрати зазначену суму. "Це тільки початок. Після того, як ректорат нашого вузу з'явився в Y-футболках, я отримав замовлення ще на 70 футболок від факультетської ради педіатричного факультету, двох кафедр. Ще 300 футболок замовили для дитячого будинку після того, як дізналися про нашу акцію зі ЗМІ", - розповів студент.

Акція "Носиш Y-футболку - будуєш "Охматдит" стартувала восени 2014-го, коли стало відомо про призупинення державного фінансування будівництва нової лікарні. Організаторами виступили благодійний фонд "Здорові діти України" та активісти. Вони збирають кошти на спорудження даху, щоб запобігти руйнуванню вже побудованого комплексу.

Для участі в акції потрібно лише придбати футболку. Її вартість - 300 гривень - рівноцінна вартості 1 кв. м. покриття.

Під час презентації в жовтні 2015 року зібрали 13 114 гривень. У грудні до акції приєдналися народні депутати і люди мистецтва - Руслана Лижичко, Андрій Курков, Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Ігор Кондратюк, Андрій Макаревич.

Загалом за п'ять місяців вдалося зібрати 218 028 гривень. Завдяки цьому 21 квітня на будівельному майданчику розпочалися роботи з облаштування покриття блоку "Д", які перебувають на фінальній стадії. Щоб закінчити роботи, необхідно 1,6 млн гривень.

Нагадаємо, що добудова "Охматдиту" перебуває в юрисдикції не МОЗ, а Нацагентства з підготовки до Євро-2012 і реалізації інфраструктурних проектів. У проекті держбюджету-2015 грошей на добудову нового корпусу "Охматдиту" не передбачено. Новий міністр МОЗ Олександр Квіташвілі запропонував посадити тих, хто займався будівництвом лікарні і відібрати у них розкрадені гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram