ГоловнаСуспільствоПодії

У Криму затримали 60-х учасників автопробігу в пам'ять про депортацію кримських татар

У колоні нібито помітили український прапор

У Сімферополі співробітники російських силових спецпідрозділів затримали близько 60 учасників автопробігу, присвяченого Дню пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу.

Про це повідомляє Крым.Реалии.

Перед цим співробітники ОМОНу заблокували учасників автопробігу на автостанції "Західна". Силовики у повному бойовому екіпіруванні, зі щитами перегородили виїзд колони автомобілів з кримськотатарськими прапорами. Приводом стало те, що в учасників автопробігу нібито помітил український прапор.

Фото: http://ru.krymr.com/

Близько 60 людей відвезли у райвідділ на вул. Павленка, при цьому неповнолітніх учасників автопробігу поліція відпустила.

"Автобус під зав'язку набили нашими хлопцями і повезли до райвідділу. Вантажили, як худобу", - розповів виданню один з очевидців.

Машини з прапорами кримських татар в рамках автопробігу мали проїхати з Сімферополя до Бахчисараю.

18 травня - День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму. У цей день у 1944 році в Середню Азію з півострова відправили перший ешелон кримських татар. Загалом було депортовано понад 180 тисяч осіб.

Щорічно в Криму

з нагоди річниці Дня депортації проводили масові заходи, у тому числі жалобний мітинг у центрі Сімферополя. Але після анексії півострова проведення таких акцій у центрі Сімферополя заборонили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram