ГоловнаСуспільствоВійна

Тольяттінських спецпризначенців доправили до Києва

Полонених намагалися знищити свої ж

Двох російських військовослужбовців, яких узяли в полон біля Щастя Луганської області, доставили до Києва, повідомив на брифінгу начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

Муженко підтвердив, що в полон взято двох військовослужбовців 3-ї окремої бригади спецпризначення Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил РФ - капітана Євгена Єрофєєва і сержанта Олександра Александрова.

Із подробиць бойової сутички начальник Генштабу повідомив, що бійці 92-ї бригади ЗСУ евакуювали поранених російських військових із поля бою на відстань близько півтора кілометра. Товариші Єрофєєва і Александрова, дізнавшись про їхній полон, відкрили вогонь на ураження по місцю, де російським військовим надавали допомогу, щоб знищити їх. Військовим удалося вивезти полонених спочатку у Краматорськ, а потім і до Києва. Зараз вони перебувають у центральному клінічному госпіталі Києва.

Муженко також продемонстрував спеціальну снайперську гвинтівку "Гвинторіз", яку вилучили в одного з полонених. Така гвинтівка, за його словами, перебуває на озброєнні російських спецпризначенців. Патрони до неї не мають маркування.

Нагадаємо, у бою, в якому взяли в полон спецпризначенців, загинув один український військовий, ще трьох поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram