ГоловнаЕкономікаФінанси

Колишній міністр фінансів США закликав Україну бути готовою до дефолту

Американці підтримали Україну у переговорах з кредиторами

Колишній міністр фінансів США закликав Україну бути готовою до дефолту
Фото: rian.ru

Колишній міністр фінансів США Лоуренс Саммерс (був в уряді за Білла Клінтона) закликав Україну бути готовою до дефолту, якщо її кредитори не зважаться на списання боргів.

"Кредитори України - на чолі з інвестиційною компаній Franklin Templeton та за підтримки низки великих американських фондових менеджерів, які настільки збентежені своєю власною егоїстичною і неконструктивною позицією, що навіть не хочуть назвати себе - зайняли жорстку позицію і категорично відмовляються списувати їй борги", - зазначив фінансист у статті для Financial Times.

На його думку, Україна мусить показати кредиторам, що вони втратять більше, якщо не погодяться поступитися.

"МВФ та уряди держав мають вказати цим незговірливим кредиторам на їхню безвідповідальну поведінку. Якщо виникне необхідність, Україна мусить бути готовою до того, щоб оголосити дефолт і не виконати свої зобов'язання, а міжнародна спільнота має чітко дати зрозуміти, що воно далі надаватиме допомогу Києву. У контексті таких кроків у кредиторів не залишиться іншого вибору, окрім як прийняти економічну реальність ситуації, що склалася", - заявив Лоуренс.

Варто зазначити, що передрук цієї статті з'явився на сайті Міністерства фінансів України, що може бути прямим натяком від глави відомства Наталії Яресько.

Нагадаємо, міністр фінансів Наталія Яресько закликала членів комітету кредиторів України "бути прозорими і розкрити себе". Вона також попередила власників українських єврооблігацій, що Київ "розглядає всі варіанти" дій у разі відсутності прогресу на переговорах про реструктуризацію боргів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram