ГоловнаСуспільствоВійна

Москаль: агресія бойовиків різко зросла, є поранені

У Кримському поранено цивільного, в селищі Родина - бійця на крайньому блокпосту

Москаль: агресія бойовиків різко зросла, є поранені
Архив
Фото: moskal.in.ua

Бойовики посилили обстріл і зіткнення з українськими силами на підконтрольній Україні частині Луганської області, в тому числі в населених пунктах на лінії розмежування вогню. Про це повідомляє офіційний сайт глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"За вчорашній вечір (15.05) і минулу ніч бойова агресія терористів проти контрольованої Україною території Луганщини різко зросла. Обстріл, перестрілки і бойові зіткнення зафіксовані відразу в декількох населених пунктах на лінії розмежування вогню", - йдеться в повідомленні.

У Кримському, за уточненою інформацією, в результаті мінометного обстрілу з боку окупованих Сокільників важке поранення отримав 48-річний мирний житель. Йому зробили операцію в Лисичанській лікарні.

Близько 19.30 бойовики з боку Первомайська обстріляли селище Родина (відноситься до Золотого). Осколкові поранення отримав боєць крайнього блокпосту.

З 20.00 до опівночі близькі бої велися в околицях Катеринівки. Бойовики підійшли майже впритул до позицій українських військових і відкрили вогонь з гранатометів, мінометів і автоматичної зброї. Мешканці кількох вулиць села, прилеглих до блокпосту, майже до ранку ховалися в підвалах. Даних про поранених чи загиблих немає.

Увечері бойове зіткнення сталося і в Трьохізбенці - спочатку бойовики обстріляли українських військових з мінометів, потім з автоматичної зброї. Ніхто з українських військових не постраждав.

Окрім того, майже всю ніч велися обстріли Станиці Луганської зі зброї різного виду. За попередніми даними, зафіксовані прямі влучення снарядів і мін в приватні житлові будинки та багатоповерхівки. Щонайменше один будинок згорів. Інформація про потерпілих і інші наслідки обстрілу уточнюється.

Нагадаємо, що в четвер у зоні бойових дій на Донбасі двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram