ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтерові "Народного тилу" "шиють" справу в Житомирській області, - Тука

Ємільчинські правоохоронці готуються висунути звинувачення за трьома статтями КК

Волонтерові "Народного тилу" "шиють" справу в Житомирській області, - Тука
Фото: Александр Ратушняк

Проти волонтера "Народного тилу" Михайла Бакалюка в Житомирській області порушено кримінальну справу після конфлікту із "завгоспом начальника міліції". Про це повідомив керівник організації Георгій Тука в блозі на "Цензорі".

За його словами, інцидент трапився ще наприкінці грудня, коли Бакалюк у селищі Ємільчине закуповував пелети для фронтових буржуйок. Коли він завантажувався, біля його мікроавтобуса зупинилася "Таврія", з якої вийшли двоє нетверезих чоловіків, незадоволених тим, як волонтер припаркувався.

Вони спробували витягнути його з машини, після чого волонтер дістав травматичний пістолет і зробив попереджувальний постріл. Це нападників не злякало, і тоді волонтер відкрив вогонь на ураження. "Результат нападу нетверезих "гопників": в обох - поранення травматичною зброєю, у Міші - струс мозку і розсічення м'яких тканин", - написав Тука.

Волонтер зазначає, що місцеві правоохоронці вирішили, що "гопники" в цій ситуації були потерпілими, і тепер Бакалюку висувають підозру за трьома статтями Кримінального кодексу. На думку Туки, це може бути пов'язано з тим, що один з нападників тісно пов'язаний з начальником районної міліції Русланом Прищепою, а той - з прокурором району Людмилою Сьомко.

"Начальник місцевої міліції Прищепа є кумом прокурора Сьомко. Саме прокурор Сьомко зараз" ліпить справу"! Один з нападників (Демчук), є "завгоспом" начальника міліції, що має своє фермерське господарство. Лікар, який здійснював лікування нападника Демчука, є його кумом. І саме на підставі його медичного висновку прокуратура висуває свої звинувачення Михайлові", - зазначив Тука.

Він побоюється, що найближчим часом Бакалюк може опинитися за ґратами, якщо не втрутяться Генпрокуратура та громадськість.

Нагадаємо, що LB.ua публікував інтерв'ю з Тукою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram