ГоловнаЕкономікаБізнес

Власником землі в Севастополі, яку віддали "Нічним вовкам", виявився Новинський

Балаклавське рудоуправління оскаржить рішення севастопольської влади

Власником землі в Севастополі, яку віддали "Нічним вовкам", виявився Новинський
Фото: Александр Ратушняк

Власником 267 гектарів у Севастополі, які віддали "Нічним вовкам", виявився депутат Верховної Ради Вадим Новинський, а саме - Балаклавське рудоуправління, яке належить йому. Про це пише ТАСС з посиланням на заяву БРУ.

"Ділянка належить підприємству на правах постійного користування. Ще в 1977 році рішенням Севастопольської міськради рудоуправлінню було видано держакт на ділянку загальною площею 297,78 га, що включав і спірну територію. Він зберігає свою дію до теперішнього часу", - сказали в компанії.

Рудоуправління зазначає, що планує створити біля гори Гасфорта цілорічний рекреаційно-туристичний комплекс і збирається відстоювати права власності на земділянку в суді.

Компанія стверджує, що щомісяця платить до бюджету Севастополя за цю ділянку 1,255 млн рублів (близько 500 тисяч гривень). На території знаходиться майно підприємства, в тому числі дробильні комплекси загальною вартістю понад 100 млн рублів (понад 40 млн гривень).

Балаклавське рудоуправління ще донедавна значилося серед активів "Смарт-холдингу", проте потім згадка про нього зникла із сайту компанії. Тим не менш, інформації про те, що Новинський продав комусь БРУ, не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram